Familienaam De Haan (1811)

Op 24 december 1811 neemt Jinne Durks voor zich en zijn kinderen de familienaam De Haan aan. De inhoud van de akte was al bekend via de Tresoar-website. Ik heb nu echter een scan van de originele akte.

Image

Transcriptie:


Voor Baljuw benevens het Gemeente Bestuur van het District Agtkarspelen, (waarnemende de functien van Maire der Gemeente, van Buitenpost, Canton Buitenpost, Arrondissement Leeuwarden, Departement Vriesland gecompareerd zijnde, Jinne Dirks wonende te Twijzel, heeft dezelve verklaart, dat hij aanneemt den naam van de Haan voor Familie-naam en dat hij heeft navolgende kinderen, als Dirk oud 23 jaar, Antie 21 jaar, Djuke oud 18 jaar, Arend 16 jaar, Alle oud 14 jaar, Grietjen oud 11 jaar, Geeske oud 9 jaar, Geert oud 6 jaar, wonende te Twijzel, en heeft deze met onze President en Secretaris Vertekend den 24 December 1811.

J.D. De Haan

[… Minzes]

J M: de With*


* Jan Minnema de With was maire (burgemeester) van Buitenpost

Dit bericht werd geplaatst in Weblog en getagged met . Maak dit favoriet permalink.